Zákazníci sú vraj nespokojní, že MacBook Pro im chodí holý, bez adaptérov

Večná téma a v zásade dva rozdielne názory. Jedna skupina zákazníkov nového MacBooku Pro sa hnevá na Apple, že pri tak drahom stroji nedal do balenia žiadne redukcie na USB-C a všetky potrebné káble si musia kupovať sami. Zdá sa im to ako nelogické, najmä s ohľadom na porovnanie ceny samotného MacBooku Pro a potrebných redukcií. No a potom samozrejme druhá skupina zákazníkov v tom nevidí žiadny problém, jednak buď vo väčšine prípadov žiadne redukcie nepotrebujú, alebo proste tých pár desiatok eur nemajú problém za dodatočné príslušenstvo minúť. Nesúdil by som a neodsudzoval ani jednu skupinu, každý sa k tomu stavia spôsobom ako to osobne vníma. Ak môžem uviesť za seba, za rok s MacBookom 12“ som pripojil redukciu asi dva krát, vždy kvôli presunu nejakých súborov na externý disk. Inak všetko ostatné riešim výlučne cez vzduch, vrátane prístupu na firemný server.

Súvisiacie články

Ak by sme si však chceli pozrieť ceny, tu je ďalší zádrhel. Slovenský APR stále uvádzajú pri cenách šialenosti, ak si napríklad porovnám základnú redukciu, ktorou je prevod USB-C na USB, Apple už oficiálne znížil cenu na 9 EUR, naši predajcovia uvádzajú 25 EUR. Podobná situácia je pri novom MacBooku Pro, ktorému je napríklad určená redukcia Thunderbolt 3 (USB-C) na Thunderbolt 2. U nás je jej cena nastavená na 59 EUR, Apple už dávno znížil na 35 EUR. A takto by sme mohli pokračovať. Snáď sa čoskoro dočkáme zosúladenia, aj keď samotný Apple sľubuje vrátenie peňazí, ak ste si kúpili práve v čase, keď boli ceny vyššie. Vôbec však nie je jasné, ako by vrátenie peňazí prebiehalo u nás.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.