Ako vytvoriť iTunes účet (Apple ID) bez kreditnej karty

App Store je distribučná služba pre aplikácie na iPhone, iPad a iPod Touch, ktorá je pod správou spoločnosti Apple. Každý užívateľ iOS zariadení má prostredníctvom App Store prístup k státisícom aplikácií, rozširujúcich ich možnosti a využiteľnosť. Niektoré sú dostupné zdarma a niektoré si musíte zakúpiť za malý poplatok, ktorý začína na minimálnej hodnote 0,79 €. Predtým, ako si budete môcť zakúpiť alebo stiahnúť aplikáciu, musíte si vytvoriť Apple ID, účet ktorý  okrem osobných informácií požaduje zadať aj informácie o kreditnej karte, kvôli platbe cez Internet. Ak patríte medzi užívateľov, ktorí neradi poskytujú tento druh informácií alebo plánujete sťahovať iba aplikácie zdarma, môžete využiť tento návod na vytvorenie Apple ID bez kreditnej karty. 

1. Budeme potrebovať aplikáciu iTunes, ktorá je bežne dostupná v každom Macu alebo na oficiálnych stránkach spoločnosti Apple. iTunes slúži na synchronizáciu jabĺčkových zariadení a k prístupu k obsahu, ktorý distribuuje Apple.

2. Po spustení aplikácie iTunes, kliknite na ľavej strane na položku „iTunes Store“

3. Zobrazí sa vám všetok dostupný obsah App Storu. Rolujte okno na úplný koniec, kde by mala byť v pravom dolnom rohu zobrazená vlajka reprezentujúca vašu krajinu. V našom prípade Slovensko alebo Česko. V prípade, že je zobrazená iná vlajka, kliknite na ikonu a vyberte vlajku krajiny, v ktorej chcete mať vytvorený účet.

4. V tom istom okne je hore v strede ponuka, v ktorej vyberte App Store.

5. Obsah okna sa vám odfiltruje iba na aplikácie pre iPhone, iPad a iPod Touch. Vyberte hocakú aplikáciu, ktorá je zdarma.  Ja vyberiem ako príklad slovenskú aplikáciu Výroky, o ktorej viem, že je zdarma ( na pravej strane je panel „Free Apps“, kde sú všetky appky zdarma). Pomocou vyhľadávania som našiel požadovanú aplikáciu a klikol som na jej názov. Otvorilo sa okno s popisom a tlačidlom pre stiahnutie, s nápisom „Free App“. Kliknite na tlačidlo. (platené aplikácie majú namiesto „Free App“, zobrazenú cenu).

6. Zobrazí sa vám okno, ako na obrázku nižšie. Stlačte tlačidlo „Vytvoriť Apple ID“.

7. Po kliknutí sa okno vyparí a iTunes obnoví svoj obsah. Stlačte tlačidlo „Continue“

Súvisiacie články

8. Prečítajte si zmluvné podmienky spoločnosti Apple a odsúhlaste ich zaškrtnutím poľa pod textom. Ďalej stlačte tlačidlo „Agree“.

9. Vyplňte potrebné osobné údaje ako email, heslo, bezpečnostné údaje a dátum narodenia. Po vyplnení pokračujte stlačením tlačidla „Continue“.

10. V ďalšom okne bude Apple od vás požadovať zadanie údajov kreditnej karty, pre účely platby. V prípade, že sa rozhodnete zadať údaje, vyplňte všetky potrebné polia. V opačnom prípade vyberte spomedzi metód platby „None“, tak ako je to zobrazené na obrázku. Pokračujte stlačením tlačidla „Create Apple ID“.

11. Skontrolujte si e-mailovú schránku, pretože Apple vám poslal verifikačnú správu. Bez jej potvrdenia vám bude účet zrušený po určitej dobe. V správe by sa mal nachádzať text, ktorý môžete vidieť na obrázku nižšie. Kliknite na odkaz „Verify Now“

12. Otvorí sa vám internetová stránka Applu, kde sa musíte prihlásiť pod údajmi, ktoré ste použili pri registrácií a stlačiť tlačidlo „Verify Adress“.

13. Hotovo. Práve ste vytvorili nový Apple ID, ktorý môžete použiť na prihlásenie do App Store na vašom iPhone, iPade a iPode Touch.

[Aktualizácia 15.januára 2013]

Zdá sa, že možnosť vytvoriť si iTunes účet bez kreditnej karty týmto spôsobom, už nie je možná.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.