Apple pripravuje nový zvukový systém pre Macbook Pro.

Podľa najnovších informácií portálu patentlyapple, podala spoločnosť Apple nový patent na vlastné riešenie priestorového zvukového systému v budúcich modeloch Macbooku Pro. Týmto sa pravdepodobne snaží odkopnúť konkurenciu, ktorá predáva napodobeniny úspešného dizajnu Macbooku, so zabudovaným systémom BeatsAudio. Je to práve jedna z funkcií, ktorou zariadenia od Applu nedisponujú a ktorú by určite uvítalo mnoho verných používateľov.

S postupom času sa nielen z notebookov stali pomerne spratné a tenké zariadenia. Ak by sme hľadali v tomto tvrdení nevýhodu, určite by to bol zvukový systém. S menšími rozmermi samozrejme ostáva minimum miesta pre audio reproduktory. Druhou stranou problému je všeobecne pravidlo, s klesajúcou veľkosťou reproduktoru, sú schopné pohybovať menšiu hmotu (vzduch) a to sa odzrkadlí na kvalite a hlasitosti zvuku.

Súvisiacie články

Riešenie od spoločnosti Apple zahŕňa zvukový menič, ktorý dostáva signály od zvukového procesora a tie premieňa na vibrácie, vnímané ako počuteľný zvuk. Audio prevodník obsahuje magnetickú cievku a magnet. V praxi cievka po pripojení prúdu vychyľuje magnet zo svojej východzej pozície. Toto vychyľovanie môže spôsobovať nielen vibráciu vzduchu okolo magnetu, ale aj povrchu pripevneného k meniči. Ako je možné vidieť z obrázku, zvukový menič je pripojený operatívne pripojený k hornému panelu alebo k spodnému panelu obalu Macbooku. Apple teda využije obal Macbooku pre prenos vibrácií a teda aj zvuku.

Kompletný popis patentu nájdete na tomto odkaze webu PatentlyApple.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.