Apple tržby opäť klesajú, na hviezdnej vlne je však iPad

Apple zverejnil svoje výsledky hospodárenia za obdobie apríla až júna 2016, čo je označované tradične aj ako tretí kvartál. Apple to robí pravidelne a to napriek tomu, že čísla hovoria v jeho neprospech. Už druhý krát v rade sa totiž môžeme pozerať na pokles tržieb, dokonca ide aj o pokles predaja samotných zariadení, a je tomu tak pri iPhone, iPade a tiež mac počítačoch. V tejto nie dobrej pozícii, je jedno svetielko a tým sú nové iPady Pro. Pri oboch variantoch je možné vidieť nárast tržieb, ak porovnáme rovnaké obdobie roku 2015, tak tento rok víťazí s výškou tržieb 4,9 miliardy USD oproti 4,5 miliardy USD v roku 2015. A to napriek tomu, že predaje klesli aj pri iPadoch.

Súvisiacie články

Apple iPad Pro, tak verzia s uhlopriečkou 9,7“, ako aj jeho väčší brat (12,9“) robí Applu radosť. I keď sa stále pochybuje, akú budúcnosť vlastne budú mať nové tablety, ktoré nemajú snáď čím prekvapiť, tak Apple potvrdzuje, že celosvetový trend poklesu tržieb z tabletov nerešpektuje a ide proti tejto vlne.

Zdroj: 9to5mac.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.