Asistent hesla v systéme OS X

Vytvorenie bezpečného hesla, ktoré je ľahko zapamätateľné a pritom ťažko zistiteľné je niekedy zložité. Preto spoločnosť Apple zabudovala do systému OS X jednoduchý nástroj, ktorý pomôže generovať náhodné a bezpečné heslo pre vaše zariadenie alebo apple účet. Nasledujúci návod vám ukáže, kde nástroj nájsť a ako s ním pracovať. 

Asistenta hesla môžete využiť aj v iných prípadoch, ako na generovanie hesla do systému OS X. Napríklad ho môžete využiť na vytvorenie iCloud účtu, ktorý uschováva všetky vaše dôverné informácie.

  • Otvorte  systémové nastavenia a zvoľne ponuku „Užívatelia a skupiny“. Zobrazí sa okno pre vytvorenie a správu užívateľov systému.
  • Kliknite na aktuálneho užívateľa a potom na tlačidlo „Zmeniť heslo…“
  •  Otvorí sa nové okno pre zmenu hesla. Kliknite na malé tlačidlo s obrázkom kľuča, hneď vedľa riadku „Nové heslo:“.
  • Otvorí sa malé okno kde si môžete automaticky vygenerovať bezpečné heslo

Toto okno ponúka základné nastavenia. Zelený indikátor naznačuje kvalitu hesla a čim je plnší, tým je heslo silnejšie. Tento parameter meníte a aj vygenerované heslo meníte zmenou dĺžky hesla.

Súvisiacie články

Ak zvolíte v ponuke „Typ“ manuálne zadávanie hesla alebo rovno napíšete heslo do riadku „Odporúčanie:“ môžete tak zistiť kvalitu vášho terajšieho hesla a zistiť tipy, ktoré by toto heslo zlepšili. Asistent hesla taktiež zobrazí, či sa vaše heslo nachádza v slovníku, alebo nie. Je dôležité, aby sa tam nenachádzalo.

Znova platí pravidlo, že správne heslo by malo byť zostavené striedaním písmen abecedy, numerických čísel a niektorých špeciálnych znakov.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.