Ďalší pokrok v snahe vytvoriť Jailbreak pre iOS 5.1.

Jailbreak developer pod2g práve oznámil na Twittri, nájdenie dvoch nových zraniteľností najnovšieho systému iOS 5.1. V správe naznačuje, že jeden z nich ponúka prístup k jadru (kernel) systému, zatiaľ čo druhý poskytuje root prítup k zariadeniu. Práve druhá zraniteľnosť otvára mnoho možností, ktoré môžu viesť k vytvoreniu a vydaniu funkčného Jailbreaku A5 zariadení, bežiacich systém iOS 5.1.  Zatiaľ sa však nevie, či sa hacker rozhodne vypustiť jailbreak pre iOS 5.1 alebo počká, až na vydanie iOS 6.

Pod2g sa taktiež vyjadril, že nájdené zraniteľnosti nebude zdieľať s ostatnými osobami, podieľajúcimi sa na tvorbe Jailbreaku. Týmto spôsobom ochránil informácie o bezpečnostných dierach a zabránil spoločnosti Apple, opraviť chyby v ďalšej aktualizácií.

Súvisiacie články

Tieto údaje môžu byť použité pri pre oveľa rýchlejší  rozvoj a vydanie iOS 6 Jailbreaku. To by však znamenalo, že by  iOS 5.1 používatelia museli čakať, až do vydania iOS 6. V tomto bode musíme čakať, či sa rozhodne nájdené zraniteľnosti využiť pre súčasnú verziu systému.

Sledujte iphonemániu pre ďalšie informácie.

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.