Developeri zarobili minulý rok 20 biliónov dolárov, prvý deň roka bol rekordný

Minulý rok bol pre developerov, ktorí vyvíjali pre platformu iOS, mimoriadne úspešný. Ich zárobok z aplikácií a hier vytvorených v tomto prostredí, prekonal hranicu 20 biliónov dolárov. Celkovo ide o 40% nárast, čo je nezanedbateľné číslo, a hovorí o neustálom pokroku obchodu od Apple.

Nebol to však jediný rekord, ktorý môže Apple označiť za prevratný. V tlačovej správe, ktorú vydala spoločnosť, tiež oslavuje hneď prvý deň roka. V ňom totiž zaznamenal Apple zisk neuveriteľných 240 miliónov USD, čo je najvyšší zisk z obchodu za jeden deň. Medzi najväčších ťahákov v tomto prípade patrili Super Mario Run, či Pokemon Go.

Súvisiacie články
Náš tip
Apple vybral BEST OF pre rok 2016

App Store momentálne ponúka viac než 2.2 milióna aplikácií, čo je o 20% viac, než minulý rok. Apple tak celý tento rok z pohľadu App Store môže hodnotiť ako mimoriadne úspešný, a samozrejme, aj ziskový. Reportéri CBNC si však neodpustili aj trošku nepríjemných otázok, keď sa spýtali na spokojnosť zákazníkov. Odpoveď však bola uhýbavá, a podľa Apple treba nechať úspech App Store hovoriť sám za seba.

Zdroj: 9to5mac.com

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.