TS: Informácie z ICM už aj pre iPhone a iPad

Združenie Informačných a poradenských centier mladých v SR (ZIPCeM) robí ďalší krok v ústrety svojim klientom – ponúka mobilnú aplikáciu ICM, určenú pre mobilné zariadenia iPhone a iPad. Zároveň sme sa stali historicky prvou mládežníckou organizáciou na Slovensku, ktorá má vlastnú aplikáciu pri iPhone a iPad.

Informačné centrá mladých (ICM) poskytujú svoje služby na Slovensku už viac ako 20 rokov. Počas tohto obdobia sa ich činnosť, rovnako ako ľudia i technológie, vyvíjala. Dnes, prostredníctvom svojho informačno – poradenského servisu reflektujú na tento pokrok a s ním aj meniace sa potreby mladých ľudí. Najnovším dôkazom, že je to skutočne tak, je moderná aplikácia pre operačný systém iOS, teda pre iPad a iPhone, ktoré sú na našom trhu veľmi obľúbené a využívané.

Aplikácia je graficky i obsahovo prehľadne rozčlenená na niekoľko oblastí:

  • Informačné centrum mladých
  • Kariérové poradenstvo
  • Dobrovoľníctvo
  • O ľudských právach
  • Drogy a prevencia
  • Sexualita mladých

V prvej záložke má užívateľ k dispozícii informácie o činnosti ICM, jeho projektoch, ako aj konkrétne údaje o každom z nich, či aktívne linky k jednotlivým informáciám na internete. Priložené fotografie priblížia činnosť ale i polohu každého ICM.

Ostatné záložky obsahujú informácie k danej téme, vysvetlenie pojmov, dôležité kontakty, informačné materiály k problematike a ďalšie. Samozrejmosťou je zoznam webových stránok ku konkrétnej oblasti.

Každý, kto bude používať aplikáciu ICM, bude mať kdekoľvek a kedykoľvek možnosť nalistovať si napríklad vzor životopisu, či Europassu, čerpať informácie z odborných materiálov, ale aj kontaktovať priamo Konzultačné stredisko alebo vyhľadať najbližšie Informačné centrum mladých a svoj problém riešiť priamou konzultáciou.

Aplikáciu ICM je možné získať zdarma na Apple iTunes Store. Už počas tohto roka sa plánuje jej rozšírenie aj pre operačný systém Android.

Súvisiacie články

Dobré informácie sú tie užitočné a dostupné. A s aplikáciou ICM ich môže mať „vo vrecku“ každý.

 


 

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.