Windownaut – správa okien na počítači Mac

Mám rád Apple produkty a sú mi veľkým pomocníkom pri svojej práci, no niekedy mám problém udržať okná tam, kde by som ich chcel mať. Nová aplikácia Windownaut od Binary Bakery poskytuje rozšírené možnosti pre správu okien systému Mac OSX a navždy odstráni tento problém. Umožňuje ľahko meniť veľkosť, pozíciu a pridať ďalšie možnosti ovládania, pre všetky aplikačné okná.

Hlavnou funkciou aplikácie po nainštalovaní, sú rozšírené možnosti zeleného tlačidla okna. Po kliknutí pravým tlačidlom sa otvorí ponuka pre osem najpoužívanejších okenných pozícií. Každá z týchto pozícií môže mať priradenú klávesovú skratku, ktorú môžete nastaviť v poli „Layout Shortcuts“.

Súvisiacie články

Windownaut taktiež umožňuje prilepenie okna na kraje obrazovky jednoduchým posunutím okna do požadovanej strany. Napríklad, posunutím okna na pravý okraj sa zmenší tak, aby bolo iba cez pravú polovicu obrazovky. Rovnako to pracuje pre všetky strany a rohy.  Ak do určitej miery poznáte Windows 7, je zreteľná inšpirácia autora práve z tohto systému od Microsoftu.

Ak vlastníte iMac alebo veľký Cinema displej, aplikácia Windownaut sa veľmi rýchlo stane užitočným pomocníkom pri práci s oknami.  Aplikácia je dostupná na skúšku, prvých 14 dní zdarma a pre pokračovanie si budete musieť zaplatiť 4,99$. Stiahnúť ju môžete na domovskej stránke autora.

Zdroj: Lifehacker

Disqus Comments Loading...

Vážení čitatelia a návštevníci portálu MojIphone.sk, pre skvalitnenie služieb používame súbory cookies. Prehliadaním tohto webu tak súhlasíte s používaním týchto súborov.