MojiPhone

História sa opakuje a po roku sa nova stratil prototyp pripravovaného iPhone 5. Prodľa najnovších správ, zamestnanec Apple zabudol iPhone v San Franciscu v mexickom bare Cava22, na konci júla. Apple ihneď kontaktovala políciu, no o tom kto je jeho novým vlastníkom, sa zatiaľ nič nevie.

Podľa CNET , Apple elektronicky vystopoval zariadenie do dvojposchodového domu v Bernal Heights v San Franciscu. Polícia spolu s vyšetrovateľmi z Aplle našli v tomto dome muža, ktorý potvrdil svoju prítomnosť v bare v noci, kedy sa iPhone stratil. Súhlasil s prehliadkou domu, no polícia nič nenašla a muž popieral akékoľvek informácie o telefóne. Pred odchodom mu ľudia z Apple vraj ponúkli finančnú odmenu za vrátenie telefónu, ale muž znova popieral.

CNET sa tiež domnieva, že stratené zariadenie bolo predané za 200 dolárov v Craigsliste (online komunita ponúkajúca služby a internetový predaj). Oproti minulému roku je táto suma smiešna. Portál Gizmodo odkúpil prototyp iPhone 4, taktiež stratený v bare, za 5000 dolárov. Zatiaľ sa nič nevie o vzhľade telefónu, hardvéri ani softvéri. V tomto štáte sa každý, kto nájde stratený majetok pričom vie komu patrí a privlastňuje si ho ako vlastný, dopustil krádeže. Možno z tohto dôvodu si ľudia dávajú pozor, a nezverejňujú žiadne informácie o tomto zariadení.

Čo myslíte vy ? Je to iba marketing alebo zamestnanci Apple majú len smolu so strácaním prototypov nových zariadení ?

1. septembra 2011
Fotománia

+