MojiPhone

Najnovšie informácie zo sveta Apple tvrdia príchod online hudobného obchodu iTunes do desiatich nových štátov európskej únie. Presný dátum spustenia tejto služby nieje zatiaľ známe, no dohaduje sa o spustení v priebehu budúceho mesiaca. 

Správa pochádza z poľského denníka Rzeczpospolita a neobsahuje konkrétny zoznam všetkých štátov, no hovorí sa v ňom o Poľsku, Českej republike a Maďarsku. Práve v týchto troch štátoch boli pred nedávnom sprístupnené online obchody spoločnosti Apple, čo zohráva veľkú rolu.

Spomedzi 25 štátov európskej únie, 12 nemá podporu hudobného obchodu iTunes. Patrí tam Bulharsko, Cyprus, Česká republika, Estónsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Malta, Poľsko, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko. To znamená reálnu šancu, že nás spomedzi týchto krajín vyberú. Napríklad taký Cyprus a Malta majú najmenšiu populáciu a hovorí sa, že práve kvôli tomu budú vyradené zo zoznamu.

iTunes Music Store od svojho uvedenia na trh pred ôsmimi rokmi predal viac ako 15 miliárd piesní, čo z neho robí najväčšieho predajcu hudby na svete. Okrem iného pomáha aj znížiť hudobné pirátstvo, ktoré tu je bežnou aktivitou.

Zdroj: MacRumors

28. septembra 2011
Fotománia

+