MojiPhone

Prestížny magazín Forbes uskutočnil rozhovor s riaditeľom pre stratégiu a výskum Craigom Mundiem, zo spoločnosti Microsoft, o plánovanom rozšírení nového užívateľského rozhrania. Počas konverzácie Mundie vyslovil odvážne tvrdenie na horúcu tému osobného asistenta Siri od Apple:

Je to dobrý marketing, ale v rámci technologických možností môžeme tvrdiť , že Microsoft má podobné funkcie v telefónoch Windows už viac ako rok, odkedy bol predstavený Windows Phone 7

Pokračoval ďalej a vysvetľoval, ako funguje Windows verzia asistenta Siri:

Zoberiete telefón, poviete „Text Eric“ a môžete povedať čo chcete a prepíše ju. Vyhľadá hocijakú otázku cez Bing jednoduchým vyslovením slova. Myslím tým, že toto všetko už tu je. Plne funkčné, už jeden rok.

Z histórie, to nieje prvý krát, čo Microsoft zhadzuje technológie a marketing spoločnosti Apple. Asi najznámejším sa stalo tvrdenie Steva Balmera, že iPhone je zbytočne predražený a nieje atraktívny pre manažérov, pretože nemá klávesnicu. Neskôr na to sa stal iPhone celosvetovým hitom a revolúciou na mobilnom trhu. Takisto, aj Siri má potenciál stať sa revolučnou v tom, ako ovládame zariadenia s platformou iOS. Apple už určite plánuje integrovať Siri aj do ostatných zariadení, medzi ktorými by sa mal objaviť aj nový produkt z oblasti televízií.

Celý rozhovor:

Zdroj: 9To5Mac

24. novembra 2011
Fotománia

+