MojiPhone

Užívatelia novej generácie smartfónu od Apple, pozorujú na niektorých nasnímaných fotografiách nežiadúci efekt popisovaný, ako purpurová žiara. Podľa dostupných informácií sa momentálne nepozná pravá príčina tohto efektu, no niektorí odborníci si myslia, že to spôsobuje materiál nového krytu kamery. Aké je vysvetlenie spoločnosti Apple ? Čitateľovi portálu Gizmodo, sa podarilo získať stanovisko spoločnosti, ktorá tvrdí, že je to úplne normálne správanie kamery smartfónu a dopĺňa veľmi jednoduché riešenie problému, ktoré spočíva v tom, aby ste nesnímali fotografie s jasným zdrojom svetla.

V reakcii na e-mail čitateľa portálu Gizmodo, Matta Van Gastela, Apple Support hovorí:

Náš technický tím mi práve dal túto informáciu, a odporúčame, aby ste natočili kameru preč od jasného svetelného zdroja pri fotografovaní. Purpurová žiara v poskytnutých snímkoch je považovaná za normálne správanie fotoaparátu iPhone 5 .

Zdá sa, že nežiadúci efekt je prítomný nielen pri natočení kamery do silného zdroja svetla, ale aj pri pomerne bežných podmienkach. V každom prípade, ak ste spozorovali tento problém pri snímaní fotografií na iPhone 5, nie je žiadna nádej, že vaše zariadenie reklamujú, pretože sa nejedná o vadu prístroja.

Pozorujete tento problém ? Pošlite nám snímky purpurovej žiary na fotografiách z iPhone 5. 

Zdroj: Gizmodo

Foto: gawkerassets

2. októbra 2012
Fotománia

+